huvud

Smarta småbarn

 

 
Smarta småbarn

Sen eftermiddag i det stora köpcentret på Söder i Stockholm. I den ganska stora ICA-butiken finns det 13 kassor och det är långa köer till alla. En kvar tills jag får betala. Då går larmet. Ett barn meddelar resten av köpcentret att det är väldigt ledsen och/eller arg. Att ett uppenbarligen litet barn kan ha så mycket luft och skrikfrekvens är otroligt.
  Jag betalar och samtidigt lösgör sig en stor tvillingvagn från en närliggande kassa. Stressad mamma packar stor hög för allt vad tygeln håller och sparkar vagnen framför sig. Till vänster sitter sirenen som är någonstans mellan 18 och 40 månader och till höger sitter ett klart yngre framtidskapital dödstyst. Även gamla envisa gubbar kan hysa känslor för främmande barn i ett av livets korta ögonblick, så jag tittar till på sirenen, lägger huvudet lite på sned och drar på mungiporna. Tro det eller ej, sirenen tystnar.  
   Inser samtidigt att jag måste få ned mina varor i ryggsäcken om det inte ska bli mer kaos i kassan. Då går larmet igen med förnyad styrka. Stressad mamma lassar kassar på vagnen. Ställer ned min ryggsäck i kundvagnen och vänder mig om. Sirenen har lagt in en lite lägre växel (batteriet till sirenen håller väl på att ta slut) I samma ögonblick får jag se det högra lilla framtidskapitalet dra av sig och slänga iväg sina vantar för att i nästa sekund stoppa ett finger i varje öra. Snacka om smarta småbarn och troligen ärlig syskonkärlek!
 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv