huvud

Var har det sunda förnuftet tagit vägen?


Var har det sunda förnuftet tagit vägen?

Det finns ingen enkel definition på uttrycket sunt förnuft. På engelska säger man common sense. Slår man upp sense i lexikon får man fram flera betydelser som kan vara synonymer till framförallt ordet förnuft. Till exempel förstånd, vett, sans, sinne samt känsla, förnuft, omdöme och betydelse. Ordet common översätts mest med gemensam, allmän och vanlig.
   Det är inte ovanligt att vanligt sunt förnuft ofta är förknippat med åsikter i alla olika riktningar. Åsikter skapas genom de erfarenheter varje unik person skaffat sig, men i så fall borde också ett visst sunt förnuft vara unikt för varje individ på jorden. Så tror jag inte de flesta uppfattar betydelsen av uttrycket sunt förnuft.
   Var har då det sunda förnuftet tagit vägen? Vilka ingredienser innehåller det och hur definieras det? Är lösningen enbart praktiskt och/eller logiskt tänkande eller krävs det något mer? Måste det vara ett eller flera steg till? Vad är din definition?

"Det skulle innebära en genomgripande reform
 om det sunda förnuftet kunde breda ut sig lika snabbt som enfalden"
 Winston Churchill

Håll bloggen levande och kommentera!

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv