huvud

September 2014

Nyfiken envis gubbe som rymt från flocken och inte alltid är politiskt korrekt, tar nu chansen att bjuda på en hemsida så här i elfte timmen.  
  Sedan 1965 har jag försörjt mig som fotograf och skribent och gör så ibland när möjligheten ges. Som hästnörd ända sedan första ridlektionen på Swartlings Ridskola i Stockholm i början av 1950-talet, så har det blivit en hel del bilder på hästar och texter som handlat om hästsport. Både ridsport, galopp och lite trav. Första publicerade (och betalda) hästartikeln med egna bilder var i tidskriften Hästsport 1965. Sedan har det rullat på i olika delar av mediavärlden med text, bilder och film..
   Inte bara hästar utan även andra djur har varit som den röda tråden i mitt yrkesliv. Alltifrån hundar till nötkreatur. Jag har dokumenterat Sveriges alla nötkreatursraser i bild och skrev ett faktahäfte, och flera av bilderna användes senare till den första upplagan av Nationalencyklopedien.
  Jag var med och skapade tidningen Min Häst 1972 och försåg den under mer än 14 år med främst bilder men skrev också reportage och några seriemanus. Samma år som Min Häst startade tidningen Ridsport, där jag under alla år varit frilansande fotograf och skribent. Från 1986 även som ansvarig för ridsportgrenen distansritt som jag  fortfarande följer ibland.
   Under 15 år var jag också regelbunden medarbetare i tidningen Brukshunden och då handlade det ofta om agility eller försvarsmaktens frivillighundar.
   Har även jobbat med reklam och kataloger samt med 16 mm film, diapresentationer och video om bland annat isbrytning, båttillverkning, båtprovning och hästar. Och trot eller ej – Jag har faktiskt arrangerat maten och fotograferat till en kokbok också.
   Vill du ha hjälp med bilder, texter, copy, video, inscanning av bilder eller text så hör av dig.

 

  Välkommen till mitt smörgåsbord!

Där får man ta hur lite eller mycket smör
man vill på mackan, och det kommer ofta att finnas både nya och olika ostar att välja och smaka på!

Meny


På den här hemsidan hittar  texter som jag hoppas du finner läsvärda. Bloggen kommer att både beröra och uppröra med långa och korta inlägg. Där kommer du att kunna hitta inlägg som inte alltid är politiskt korrekta eller ofta redovisade i MSN dvs Main Stream Media. Jag förväntar mig att du håller bloggen rykande genom att kommentera för eller emot!

   Har också en förkärlek för kloka citat och aforismer och dessa samt lite annat smått och gott, kan du hitta under Att läsa. Nya kloka citat och aforismer mottages tacksamt per e-post som du enkelt kan fylla i och skicka under rubriken Kontakter. Vill du bara heja på så är gästboken alltid öppen.

   Du kommer också att kunna hitta en hel del som handlar om ridsportgrenen distansritt. Både om distansritt som tävlingsgren och lite nyhetsmaterial, samt en Minibar med både blandade, söta och beska drinkar och givetvis alkoholfritt innehåll – alltså sådant innehåll som förhoppningsvis alla tål.
   Under distansritt hittar du också distansrittens historia i flera delar både internationellt och i Sverige från 1860 och framåt. 
   Nyheter, tips och synpunkter tas tacksamt emot per e-post under Kontakt.

   Jag följer oftast dagligen några bloggar och även hemsidor för att försöka hålla mig informerad om olika företeelser som intresserar mig och på olika sätt påverkar det dagliga livet både i Sverige och övriga världen. Genom dessa bloggar och den enorma mängd info som finns ute på internet, får man också koll på all den kritik och viktiga fakta som inte alltid redovisas i radio, TV och dagstidningar på nätet och papper. Alltså s.k. Main Stream Media, MSM. Bloggarna, som inte alltid är s.k. politiskt korrekta, och lite andra nyttiga adresser på nätet hittar du under rubriken Gästb/Länkar.