huvud


Här kan du lyssna och få en stunds annorlunda avkoppling tillsammans med en talad ljudupplevelse.
Skulle gärna vilja bjuda på min önskemusik också, men avstår tills vidare av ekonomiska upphovsrättsskäl.
I varje fall tills jag tycker att jag bara måste investera i ett keyboard och program till datorn för att försöka skapa egen musik. 


 

Min far, Torvald Lonäs (1906-1989), var en pratglad och social person som hade en stor och livslång passion, nämligen segling, skärgård och hav. I ungdomen var han amatörskådis i teatersällskapet Tiljan, och han hade en stor och tydlig röst med god diktion, och läste gärna både lyrik, prosa och dikter. Egna eller andras. Fick också ett Litteraturpris i silver för sina uppläsningar 1931 på Nordiska Museet. 

Far skaffade tidigt en rullbandspelare och jag har lyckats rädda och föra över några gamla inspelningar till digital MP3.

Här läser far år 1956 novellen Klompen om en seglare med en putslustig förmåga att trassla till det, skriven av Ture Rinnman. Författaren var på sin tid en känd sjöfartsskribent i Göteborg, var 
chefredaktör för Svensk Sjöfartstidning 1946-1970, och skrev flera böcker om svensk sjöfart. Han har också en gångbro i Göteborg över Götaleden till Packhuskajen uppkallad efter sig.

Novellen är 28 minuter lång.
Hoppas du gillade ett udda men unikt inslag i din dag!